Placeholder image

Chill Out
W SADZIE

W wydzielonej strefie na Rynku Wielkim, naprzeciwko strefy degustacyjnej, przy wielkich wspólnych stołach biesiadnych, wszyscy nasi goście będą mogli wspólnie relaksować się na trawie, w cieniu wiśni, jabłoni, gruszy, oglądając live cooking w wykonaniu Kucharza Winiarni Zamojskiej – Marcina Sikory.

Każdy uczestnik Festiwalu będzie miał wstęp wolny na Chill Out w sadzie, który urozmaici degustacja regionalnych dań Marcina Sikory oraz opowieści zaproszonych Winiarzy, jak w Polsce robi się wina, jak założyć winnice, czy to praca, czy może pasja i hobby? Serdecznie zapraszamy, planujemy poczęstunek w postaci 7 000 dań, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystkie dania będą skomponowane na bazie win Winiarni Zamojskiej.

Sprawdź inne atrakcje Kup wejściówkę

Zainspirujcie się potrawami Marcina jeszcze przed festiwalem. Sprawdzajcie najnowsze przepisy i inspiracje tutaj

Poznaj Winiarnię Zamojską

Poznaj
MARCINA SIKORĘ

Placeholder image

Pochodzący z Lubelszczyzny ambasador marki Winiarnia Zamojska i wieloletni szef kuchni Restauracji Esencja w ****ARTIS Hotel & SPA w Zamościu. Bezapelacyjny fan kuchni polskiej, która jak sam podkreśla ukształtowała jego cały charakter kulinarny. Autor bloga WCINAJ POLSKĘ, na którym prezentuje swoje autorskie przepisy na dania, stanowiące jego własną interpretację kuchni staropolskiej. Tworzone przez niego potrawy to nie tylko kompozycja najlepszych rodzimych smaków w nieco bardziej nowoczesnym wydaniu, ale często również sentymentalna podróż do czasów dzieciństwa.

2022
GALERIA